Skip to content

Over ons

Andries en Jeroen Blok Blok Pigeons ´Samen Sterk´

Wij zijn Andries en Jeroen Blok, geboren en getogen in Enkhuizen en zoons van een duivenmelker pur sang, het ´duivenmelken´ is ons letterlijk met de paplepel ingegoten.

Jeroen is al jaren de kweker voor het hok van onze vader en voor geïnteresseerde duivenmelkers én met succes.

Andries heeft een paar seizoenen gevlogen met een kleine ploeg duiven en behaalde zeer sterke resultaten.

We hebben nu onze krachten gebundeld en kwamen we tot het idee om samen te kweken onder de naam Blokpigeons. Vanaf 2024 gaan we weer meedoen aan wedstrijden, om zo onze duiven te laten meten tegen de rest van de regio. 

Onze doelstelling is om duiven te kweken die bij Vitesse, all-round tot dagfond tot de top behoren. Daarbij zullen wij kijken naar de bouw, de bloedlijnen, vitaliteit van de duif en genetica. Door onze jarenlange ervaring met zowel kweken en vliegen hebben wij veel kennis opgedaan die we nu in de praktijk brengen.

We zorgen ervoor dat onze duiven voor de kweek vitaal en in goede gezondheid zijn. Onze overtuiging is als onze duiven supergezond zijn, kweek je ook sterkere jongen. Wij beoordelen ook onze eigen duiven qua bouw en afstamming en combineren dat met de juiste bloedlijnen die volgens de genetica het best met elkaar matchen.

Ons duivenbestand bestaat voornamelijk uit eerste prijs winnaars of all-round goede duiven die veel prijzen hebben gevlogen. We hebben duivenrassen die kunnen presteren van vitesse tot dagfond. We hebben duiven met de bloedlijnen van onder andere:

  • Henk Marsman
  • Anton Ruitenberg
  • Jabob Poortvliet
  • Louis van Loon
  • Gerard Koopman
  • Frans Zwols